Fackbok - steg för steg

Vad kul att du är intresserad av att skriva en fackbok. Själv är jag något av en fackboksnörd och tycker det är väldigt givande att inspirera flera att skriva böcker.

Jag väljer ordet fackbok, men tycker egentligen att det engelska ordet ”non -fiction” passar bättre i det här sammanhanget. Du tänker skriva en bok om ett specialistämne du har som kan sträcka sig allt från kokbok till populärvetenskap.

Bok på säng

Hur går det till?


Denna kurs är en så kallad ”brev-kurs” där mycket handlar om att ta sig tid att fundera över sin bok. Det är alltså en egen process.

Kursen består av mycket övningar där du får fundera kring din bokidé. Du behöver alltså ha en uttänkt idé om en bok innan du startar kursen. Det är den idén som kommer att ”manglas”.

Du svarar i den takt du hinner. När du gjort klart ett brev skickar du in svaret till mig, så kommer ett nytt brev. Rekommenderas att man tar minst en vecka på sig att svara, så man inte bara hastar igenom sina svar utan tar sig tid att reflektera.

Jag läser igenom svaren och kommenterar. Det kan bli några dagars fördröjning då detta inte är något automatiserat svar utan jag vill ta tid på mig att hinna reflektera och ge personlig feedback. Du och jag kommer att ha personlig kontakt på vägen.

Under kursens gång kommer du att arbeta fram en stomme till just din bok. På det här sättet får du en idé om säljbarhet och ett ”skelett” till din bok. Det är bra att lägga tid för reflektion kring vad fackboken egentligen ska handla om och vem som egentligen ska läsa boken innan man börjar skriva. När detta grundarbete är gjort blir det bra mycket lättare att skriva klart boken.

Risken är annars stor att man sätter igång att skriva en himla massa text som sedan behöver skrivas om då man inte har lagt någon stabil grund att vila på. Då tar det längre tid och risk att man måste börja om och börja om och aldrig blir klar.

Ur innehållet:

Vem tänker du är läsaren till din bok?
Vad ska boken handla om?
Våga smalna av
Skapa ett skelett till just din bok
Hur ska boken nå ut till läsaren?
Hitta dina skrivrutiner.

Du väljer:

– Kurs med handledning och feedback : 4800 kr (ink moms)
– Brevkurs där du får teori och övningar och arbetar helt på egen hand utan kontakt med handledare: 680 kr (ink moms)

Startdatum: måste förbokas

Om du har fler frågor eller vill boka kursen, kontakta oss nedan:

”Hej Pernilla, Stort tack för denna fantastiska kurs och inte minst dina uppmuntrande ord på vägen. Du ger inspiration!”

– Elisabeth, 43, tidigare kursdeltagare