Författarkurs Grund

Här får du lära dig grunderna i hur man bygger upp en roman. Du får skrivövningar där du tränar dig på att skriva litterärt.


Detta är en grundläggande kurs och en bas att stå på. Ju mer man kan om författarkonst desto friare blir man att sedan gå sin egen väg, att hitta sitt egna språk.


Det finns allmänna sanningar om vad som är god litteratur. Men det är viktigt att komma ihåg att skrivandet ska bygga på en lust och ett behov att skriva för sin egen skull. Ingen annan ska ta den glädjen ifrån en genom att säga att texten är dålig.


Så man kan se det som att gå en matlagningskurs. Jag lär dig grunderna matlagning, desto mer du kan desto lättare blir det sen att känna sig fri att skapa sina egna maträtter utan färdiga recept.

Distanskurs

Du arbetar helt på egen hand. Du får löpande 8 stycken brev (mejl) med teori och övningar.


Ur innehållet

· hur bygger man en historia från början till slut
· karaktärsbeskrivning
· gestaltning
· miljöer
· vad är tema
· språket

Pris

Du väljer:
3800 kr handledning + feedback
580 kr helt på egen hand

Bok närbild
Böcker sidor
”Jag hade en massa olika idéer kring böcker jag ville skriva men en stor osäkerhet kring om jag hade vad som krävdes för att göra det? Och hur skulle jag kunna bringa någon ordning i alla tankar och idéer? I det läget tog jag kontakt med Bokdrömmar. Den hjälp jag fick av Pernilla var ovärderlig! Övningar för att strukturera och konkretisera mina olika uppslag varvades med stärkande feedback som gjorde att jag vågade tro på min egen förmåga. Inte minst när jag körde fast och var beredd att ge upp hjälpte Pernilla mig att komma upp på banan igen. Resultatet? Min första bok är nu klar och jag funderar som bäst på vilken som ska bli min nästa”

– Eva, 38