Hur går det till?

Har du funderingar på att skriva en bok, men vet knappt vart du ska börja? Idén finns där om än osorterad, men det skulle vara skönt att få hjälp.

Då kan det vara smart att börja med en webbkurs. Just nu finns bland annat Författarkurs Grund och Kom igång med din fackbok steg för steg.


Det finns lite olika alternativ beroende på hur mycket kontakt man vill ha med en skrivcoach eller om man vill beställa en kurs och arbeta helt på egen hand. Du kan också maila in frågor. Om du vill gå vidare skissar vi på en offert utifrån önskemål och tidsåtgång. Kontakta oss så återkommer vi till dig.

Att tänka på

Att skriva en bok handlar om så mycket mer än texten. Den ska formges, skrivas, tryckas och säljas. Alla steg är viktiga och måste ges tid och allvar om man planerar att ha ett helhetsgrepp själv.

Jag hjälper dig inte att skriva klart boken, utan hjälper dig med att få ordning och struktur. Jag hjälper till att tratta ner idén till ett överskådligt upplägg så att den blir begriplig inte bara för dig själv utan även för andra, läsaren. Du får hjälp med synopsis som du behöver om du tänker skicka din idé till förlag. För dig som har kommit längre hjälper jag till med feedback och korrekturläsning. Och för dig som vill ge ut boken på eget förlag hjälper jag dig med alla praktikaliteter så att du når ända fram.

Vad krävs för att skriva en bok? – Motivation

För att förverkliga en idé behövs först en dröm, något att sträva mot likt ett skönt moln. Därefter behövs det verklighet och riktning och en stor skopa motivation och tro på sig själv. Slutligen en tydlig handlingsplan med vad som ska göras och när.

Det här vet vi, ändå kan det vara svårt att slutföra en dröm. Motivationen tryter, saker och ting kommer emellan, prioriteringar blir märkligt svåra att följa, och ibland känns det ensamt och självförtroendet sviker. Det är då det är skönt att ha någon som följer en på vägen, peppar, stöttar och håller en på banan. Lika väl som det är skönt att ibland gå och träna själv så är det ibland nödvändigt att bestämma tid med en personlig tränare för att få träningspasset gjort. Bestäm vilket Bokdrömmar-paket som passar dig bäst, så din bok blir verklighet.