Välkommen till Karriärdrömmar - Coaching!

Det är få förunnat att leva på sitt författarskap även om drömmen finns där. De flesta av oss behöver ett arbete vid sidan av. Bokdrömmar erbjuder nu karriärrådgivning. Vi hjälper dig att hitta det arbete som passar din livssituation och person.

Naturligtvis kan vem som helst söka sig hit. All coachning sker individuellt utifrån din egna specifika situation och önskemål.

Alla som arbetar i nätverket karriärdrömmar är utbildade livs och karriär-coacher.

Cases

Nedan följer några påhittade cases som är inspirerade från verkligheten. Allt för att du ska få en uppfattning om vad karriärrådgivning kan handla om.

Jag måste byta arbete nu!

Filip vantrivs något så vansinnigt på sitt arbete att det påverkar hans fritid, humör och relationer. Redan på söndagen har han gruvlig ångest över att det snart är måndag igen och han har därmed svårt att slappna av.

Han har egentligen en roll han trivs med och är nöjd med sin lön, men arbetsplatsen är under omorganisering och flera av hans tidigare arbetskamrater har slutat, några frivilligt andra har blivit uppsagda. Stämningen är usel och det finns egentligen inga utvecklingsmöjligheter kvar. Ändå har Filip svårt att ta sig därifrån. Vantrivseln tar så mycket på krafterna att han börjar känna sig handlingsförlamad. Han har velat byta arbete i flera år.

Sjung om studentens lyckliga dar…

Hanna har nyligen avslutat sina gymnasiestudier. I skolan längtade alla till att ta studenten men i hemlighet så oroade hon sig över vad som skulle hända sen.

Hanna är duktig i skolan och även om det var mycket pluggande så tyckte hon om rutinerna och att träffa sina kompisar varje dag.

Nu börjar alla spridas för vinden, några reser utomland, andra började universitetet direkt efter sommaren och hon själv har tagit extrajobb för att se tiden an. Men hon känner en oro över att inte hitta sin väg.

Jag ska bara, jag ska bara..

Carolin har tusen järn i elden, i huvudet… Den ena jobbtanken efter den andra poppar upp när hon ska till att somna. Hennes dagliga to do list blir bara längre och längre.

Hon känner att hennes kreativa sida har myntets två sidor. Den är en källa till massa roliga idéer, roliga jobb, men också en känsla av att hon hela tiden är på randen till utbrändhet. Hon vill ha hjälp med att sortera och sluta vara på högvarv, och få lite mer konkret handlingskraft.

Ut ur väggen

Peter börjar återhämta sig från en längre tids sjukskrivning. Att han var en av dem som skulle kunna drabbas av utmattningssyndrom hade aldrig passerat hans tanke. Det passade inte ihop med hans självbild. Han var en hårt arbetande person, ansvarstagande, och ingen som låg hemma och kände efter.

Men en dag smällde det till. Nu känner han sig osäker på vilken väg han ska ta. Och självkänslan har fått sig en rejäl törn. Han funderar på om han ska tillbaka till sitt tidigare arbete, eller om det är dags att hitta en annan väg?

Få snurr på din firma

Petra har nyligen startat en egen firma. Hon har massa tankar om vad hon vill göra. Samtidigt saknar hon någon att bolla sina idéer med.

Hon vill spåna med någon om hur hon kan synas, skaffa kunder och få snurr på företaget så fort som möjligt.

Kombinera dina kreativa drömmar med brödjobb

Kalle vill skriva, skriva och skriva, dygnet runt om han själv fick
välja. Det känns som hans kall, men det visar sig inte i något
lönekuvert. Kalle vill inte ha någon fast anställning, åtminstone inte
på heltid, men inser att han behöver hitta ett brödjobb. Men måste han därmed ge avkall på sin person?

Hur går det till?

Maila kontaktuppgifter så rings du upp för ett första kostnadsfritt och förutsättningslöst samtal. Du kan också skicka in dina frågor om du undrar mer.

Om du vill gå vidare skissar vi på en offert utifrån önskemål och tidsåtgång. När vi kommit överens så kör vi! Kontakten sker via mail, telefon eller så träffas vi beroende på vad som passar bäst.