Lägg grunden till en Fackbok.

Många drömmer om att skriva en bok. Man har en idé om vad man vill skriva om men lyckas aldrig riktigt komma till skott. Projektet att skriva en bok både lockar och skrämmer. Hur ska jag komma igång? Denna kurs hjälper dig med att lägga grunden till din bok. Istället för att bara börja skriva på måfå, så får du här stegvisa frågeställningar och övningar som tar dig framåt och slutligen har du en solid grund att stå på för att kunna skriva klart boken på egen hand.
Åtta lektioner i form av mejl. Det finns ett paket där du arbetar helt på egen hand och ett där du får stöd och pepp på vägen.
Mejla för mer info om kursinnehåll.

Hej Pernilla, Stort tack för denna fantastiska kurs och inte minst dina uppmuntrande ord på vägen. Du ger inspiration!!!!


Författarkurs grund

För dig som drömmer om att skriva och lära dig mer om romanbyggande. Detta är en klassisk gammal ”brev-kurs”. Du får åtta mejl skickade löpande med lektioner och övningar. Du väljer om du vill arbeta på egen hand eller om du vill ha skriv-coachning på vägen. Mejla info@bokdrommar.se för mer info om upplägg och alternativ som skulle passa dig bäst.


Författarkurs grund

Det här är webkursen för dig som länge drömt om att gå en skrivarkurs men ännu inte tagit dig tid. Det kan vara svårt att ha en tid att passa varje vecka eller så kanske det kan kännas lite läskigt möta andra i sitt skrivande. Här tar vi det i din takt. Du får lektioner med grundläggande information kring romanskrivande. Till varje lektion finns skrivövningar.


CV / brev- granskning

stick-ut-i-mangden

Jag har gett feedback på ett hundratals ansökningshandlingar. Det är lätt att bli hemmablind för sin egen text och det kan vara svårt att veta vad man ska lyfta fram för att sticka ut bland alla andra sökande. Framför allt handlar det om en tydlig inledning och att lyfta det som är relevant för just det arbete du söker. Känns det krångligt? Bara lugn, jag hjälper dig.

Hur går det till?

CV-granskning:

Du skickar in ditt CV till mig tillsammans med en beskrivning av vilken typ av tjänster du söker. Jag läser igenom och svarar dig skriftligt på vad som är bra och vad som behöver utvecklas.

Brev-granskning:

Du skickar in ditt ansökningsbrev till mig tillsammans med en jobbannons. Jag läser igenom och svarar dig skriftligen på vad som är bra och vad som behöver utvecklas så att arbetsgivaren ser just dig.


Skrivcoaching bara för dig

ett-forsta-intryck

Roman

Ett tips om man är ny på att skriva är att skicka in ditt manus på ett tidigt stadium. När du kommit ca en tredjedel av ditt manus så stannar du upp och väntar in feedback. Då är det lättare att ta tag i sådant som behöver utvecklas på en gång. Om man har för mycket text att redigera kan luften gå ur en.

Hur går det till?

Du får ett skriftligt utlåtande där ett första intryck bedöms av boken. Jag går in och petar i texten och beskriver vad jag tycker håller och vad som behöver utvecklas i form av exempelvis samspel mellan karaktärer, storyline, miljöbeskrivning och dialog. Jag ger feedback i form av övningar och frågor att fundera på.

Kostnad

500 kr + 10 kr per sida + moms


Lektörsutlåtande roman

Lektörsutlåtande innebär att jag läser din text från början till slut och du får därefter ett professionellt utlåtande av helheten. En lektör läser ett manus och bedömer kvaliteten på både språk och berättarteknikens olika delar. Jag tittar till exempel på tema, disposition, språkhantering, karaktärsbeskrivningar och miljöbeskrivningar.

Du får tips och råd om vad som är bra och vad som kan utvecklas. Det brukar också utmynna i ett antal frågor till författaren att besvara för sig själv som ett led i att utveckla texten.
Du får ett sammantaget skriftligt utlåtande och tips på vad du kan jobba med för att förbättra ditt manuskript och ditt skrivande.

Varför ska jag köpa en lektörsläsning?

Många skickar sitt manus till förlag och chansar på att det ska gå vägen. Andra skickar ofärdigt material och hoppas på att förlaget ska ge den hoppfulla goda tips och råd för att komma vidare med sin text. Som egen förläggare fick jag ofta långa brev från författare som bad om hjälp. Dessvärre har man inte den tiden. Nu var jag endast ett litet förlag, men de större kan få in flera hundra manus att ta ställning till. Då måste man sålla rejält, och vill att manus som skickas in ska vara snyggt och prydligt, och väl genomarbetat.

Låt därför andra läsa och kommentera texten innan du skickar in till förlag för att öka dina chanser betydligt. Be snälla vänner du litar på, men för att slippa ett kompisutlåtande så ta även professionell hjälp från någon som är objektiv och kan hantverket.

Hur går det till?

Kontakta mig via e-post innan du skickar in ditt manus för att få bekräftat att det finns tid. Ibland kan väntetid förekomma.

Ditt manus ska vara i Word och texten 12pt Times New Roman, dubbelt radavstånd med sidnumreringar. Jag tar endast emot manus per e-post.

Kostnad

2800 kr plus moms
Max 300 A4-sidor av samma bok. Därefter tillkommer 500 kronor per hundra sidor.


Individuellt startpaket

Just nu erbjuds ett individuellt startpaket på tre månader. ”Kom igång med din Fackbok”

Maila intresse för mer information


Aktuella kurser

  • Stockholm 26 maj
  • Norrköping 16 juni

Läs mer (Ladda ner som .pdf)


Jag vill också skriva en bok!

Bokdrömmar håller några seminarier per år om hur vägen till en bok går till. Är du intresserad av att få information om nästa tillfälle, så maila in kontaktuppgifter, så skickas information om datum och anmälan i god tid innan.

Intresseanmälan
Om kursen