Om bokdrömmar

Jag som driver bokdrömmar heter Pernilla Nylander har arbetat med språk i hela mitt yrkesliv. Jag är utbildad språkvetare och har även läst litteraturvetenskap och journalistik.


Böcker har alltid varit min passion och något jag lagt till i livet som en extra lyx. Vid sidan av övrigt arbete har jag drivit ett litet bokförlag med egna böcker. Jag är författare till böckerna ”Är grädden slut?” och ”Trettionånting”.

1990 fick jag Litteraturfrämjandets/Folksams litteraturstipendium. Seriealbumet ”Är grädden slut?” har varit årets julklapp till alla Konsum Stockholms anställda. Som egen förläggare har jag erfarenhet av hela produktionsledet, från ett litet embryo till idé till alla stegen fram till kassan.

Bokmärke
Öppen bok

Min yrkeserfarenhet är bland annat som lärare i svenska och kreativt
skrivande och jag har arbetat som programledare på Sveriges Radio.
Senaste åren har jag arbetat med kommunikation och coaching. Jag hjälper kunder att nå fram till sina mål och många drömmer om att någon gång ta sig tid att skriva den där boken.

Tillslut slog jag ihop mina två stora intressen, språk och coaching, och startade Bokdrömmar.

Välkommen att kontakta oss!

Jag hoppas att Bokdrömmar kan vara till din hjälp.
/Pernilla Nylander

Nöjda kunder

”Jag har velat skriva en bok så länge jag kan minnas. Genom att kontakta bokdrömmar fick jag så den skjuts jag behövde. Förutom att äntligen komma igång så var Pernilla ett bra bollplank. Stor entusiasm och kloka råd. Skrivandet går som en dans, har ju väntat så länge. Det jag behövde var information om allt runt i kring en bok. Hur ger man ut en bok själv? Vad ska jag tänka på? Tryckeri, distribution osv. Tack nu går jag själv i mål!”

Heidi, 36

”Jag hade en massa olika idéer kring böcker jag ville skriva men en stor osäkerhet kring om jag hade vad som krävdes för att göra det? Och hur skulle jag kunna bringa någon ordning i alla tankar och idéer? I det läget tog jag kontakt med Bokdrömmar. Den hjälp jag fick av Pernilla var ovärderlig! Övningar för att strukturera och konkretisera mina olika uppslag varvades med stärkande feedback som gjorde att jag vågade tro på min egen förmåga. Inte minst när jag körde fast och var beredd att ge upp hjälpte Pernilla mig att komma upp på banan igen. Resultatet? Min första bok är nu klar och jag funderar som bäst på vilken som ska bli min nästa”

Eva, 38

”Jag tänker skriva fler böcker nu när jag skaffat mig en Skriv-Coach. Ett samtal med Pernilla så ljusnade tillvaron när jag körde fast. Det lönar sig verkligen att ta hjälp från någon som kan tekniken. Utan Pernilla hade jag inte rätt ut min historia.”

Marianne, 62